Nyugtalotto

Milyen eséllyel nyerhetsz a Nyugtalotton?

2015. december 04. - nyugtalotto

Ha elolvasod ezt a cikket, akkor nem csak azt fogod megérteni miért nem nyertél eddig a lottón komolyabb összeget, hanem be fogod látni azt is, hogy a Nyugtalotton sokkal nagyobb esélyed van, mint gondolnád.

Az ötöslottó mágikus számai

Hazánkban évtizedek óta az egyik legismertebb, és sokak által játszott játék az ötöslottó, amely hétről hétre azzal kecsegtet, hogy milliomossá válhatsz. Ehhez mindössze 5 számot kell eltalálnod a 90 - ből. Ez nem tűnik lehetetlennek, mindaddig amíg utána nem számolsz, mekkora esélyed van rá. Akarod tudni?

lotto_balls_11.jpg

Melyik találatra, mekkora az esély?

Kevesen számolják ki, arra, hogy az ötöslottón mind az öt számot eltaláld (tehát ötösöd legyen, és szerencsés esetben rengeteg pénzt nyerj) az esélyed pontosan 1 : 43 949 268 - hoz. A biztos ötösért (ha ez lehetséges lenne) közel 50 millió különböző szelvényt kellene kitöltened és nem is mindegy, hogy mikor, mert van amikor az 50 millió szelvény drágább, mint amennyit lehet nyerni.

A négy találatos sem sokkal könnyebb, mert annak az esélye, hogy 4 találatosod lesz 1 : 103 410 - hez. Ezzel már érdemes számolni: ha minden héten játszol, akkor 103 410 hét múlva lesz egy négyesed (ez csak statisztika, lehet, hogy előbb, lehet, hogy soha). Ez viszont 1989 év.

A hármas esélye már közelít a realitáshoz, és a felfoghatóhoz mert a három találatos esélye: 1 : 1 231 - hez ami azt jelenti, hogy nagyjából 22-23 évente nyersz. A kettes esélye 1 : 43 - hoz, szóval évente egyszer (elvileg) lesz egy kettesed, amivel - nagyjából -  visszanyered a lottószelvény árát.

Ötöslottó nyeremények, és a pszichológiája

Az ötöslottó pszichológiája rém egyszerű. Alig 225 forintért lehet esélyed akár százmilliós, de sok esetben milliárdos nyereményre, igaz az esélyed nagyon kevés. Ha például kettő szelvénnyel játszol, akkor úgy érezheted, hogy megdupláztad az esélyedet, ami igaz is, de csak azt érted el, hogy már körülbelül 1 : 22 000 000 - hoz az esélyed a nagy nyereményre: az ötösre.

pszichologus_2.jpg

A lottó vonzereje még az is, hogy a négyes is megfelel, hiszen azzal még mindig sokat lehet nyerni a 225 forintra: sokszor több milliót. Emellett két találatos szelvényt tényleg nem különösebben nagy szerencse kitölteni. Ám vannak akik soha nem nyernek pedig minden héten próbálkoznak.

A Nyugtalotto

Nyugtalottozni egyszerű, és a részvételért sem kell pluszban fizetni. Ahhoz, hogy 2015. december 21 - én megnyerd a Nyugtalotton a nettó 1 250 000  forintot, nem kell külön fizetned a részvételért, ráadásául ez a nettó 1 250 000 forint nagyjából megfelel egy átlagos 4 találatos lottónyereménynek. Éppen csak az van, hogy a Nyugtalotton jóval nagyobb az esélyed nyerni, hiszen az első sorsoláskor valószínűleg még kevesebben játszanak velünk mint ezután fognak. Ne feledjétek 2015. december 21 - én a fődíj nettó 1 250 000 forint, de emellett kisorsolunk két darab iPhone 6 - ot is, így összesen három nyereményünk lesz.

esomar.jpg

Természetesen nem akarunk eltántorítani attól, hogy akár minden héten játssz az ötös, vagy a hatoslottón, inkább azt szeretnénk, hogy a Nyugtalottot is próbáld ki. Ki tudja, lehet, hogy éppen Te nyered majd a nettó 1 250 000 forintot.

Kövess minket Facebookon és légy mindig naprakész híreinkkel kapcsolatban!

Ne feledd már egy nyugta is lehet nyerő!

Nyugtalotto csapata

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtalotto.blog.hu/api/trackback/id/tr188139262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása